جمعه , ۸ اسفند ۱۳۹۹
  • تماس با ما
  • تبلیغات

فرهنگ پور، دانلود بازي، كد تقلب، ترينر، بازي موباي و اندرويد

  • اخبار بازي ها
  • بازي كامپيوتري
  • بازي كنسول
  • بازي موبايل
  • تريلر بازي ها
  • كد تقلب بازي ها
ببینید
  • جلیل سبحانی مدیر عامل شرکت اسپک رزومه و سوابق
  • خرید و فروش انواع آهن آلات و محصولات فولادی
  • بهترین آموزشگاه آشپزی در تهران
  • گروه تورهای کیش با خدماتی ویزه به سبکی نوین
  • درمان ارتودنسی و آنچه لازم است درباره آن بدانیم
  • اولین تریلر معرفی تلویزیون Samsung Q950R + کیفیت ۱۰۸۰p
  • تریلر اعلام مسابقات Cosplay بازی Cyberpunk 2077 + کیفیت ۱۰۸۰p
شما اینجائید:خانه » مقالات » تحقیق آشنایی با رشته شغل مامائی

تحقیق آشنایی با رشته شغل مامائی

تاریخ ارسال: اردیبهشت ۲۲, ۱۳۹۵ در مقالات دیدگاه‌ها برای تحقیق آشنایی با رشته شغل مامائی بسته هستند

در هر لحظه ، نوزاد یا نوزادانی در گوشه کنار جهان متولد می‌شوند.
15114 420 تحقیق آشنایی با رشته  شغل مامائی
مشاوره پایان نامه کارشناسی ارشد

مشاوره پایان نامه کارشناسی ارشد,مشاوره پایان نامه کارشناسی ارشد,مشاوره پایان نامه کارشناسی ارشد

حادثه‌ای که کثرت و قدمت آن باعث شده است تا عظمت این بزرگترین معجزه خلقت از چشم ها پنهان بماند. آری! تولد بزرگترین ، باشکوه‌ترین و بحرانی‌ترین لحظه زندگی و قدیمی‌ترین تجربه بشری است در بین مشاغل هم مامایی( در شکل سنتی آن) یکی از قدیمی‌ترین مشاغل است . زیرا از قدیم، عده‌ای از زنان بودند که به دلیل تجربه بسیار زیاد اطلاع‌ از داروهای گیاهی تاثیرات آنها، به بانوان دیگر یاری می‌کردند تا وضع حمل آسان‌تر ایمن‌تری داشته باشند.
التبه نمی بایست تصور کرد که آنچه امروز به نام حرفه دانش مامایی زیاد دیده شده است، ادامه و دنباله همان مامایی سنتی است بلکه امروزه مامایی دانشی است که بر مشاهده ،‌ روش ، پیشگیری تحقیق، تشخیص بهبود استوار شده است.
مامایی یکی از زیرمجموعه‌های علوم پزشکی است که نقشهای خیلی وسیع ‌ای اعم از نقش مشاوره‌ای، روش ی ، مراقبت ی پشتیبانی ی،‌بهبود گری و تحقیقاتی است. اما همه این نقشها در رابطه با مادر و کوچولو مفهوم پیدا می‌کند به مفهوم ماما به مشاوره قبل ،‌بعد و وقت ازدواج آموزش شیوه تنظیم خانواده، مراقبت در زمان بارداری، زایمان طبیعی و نگهداری بهداشتی مادر و کودک و آموزش به یک دختر ان در زمینه بهداشت زمان بلوغ بعد از آن می‌پردازد.

«حیطه رشته مامایی از زمان قبل از حاملگی شروع می‌شود تا بعد از زایمان و ۶ سالگی کودک ادامه پیدا می‌کند.

در زمان قبل از حاملگی ماما تحلیل می‌کند که آیا مادر توانایی حامله شدن را دارد اگر حامله شود خطری جهت خودش یا جنینش بوجود می‌آید یا نه؟ برای مثال مادران دیابتی، مادرانی که بیماری قلبی پیشرفته دارند، مادرانی که سابقه خانوادگی واضحی از ناهنجاریهای ژنتیکی دارند مادرانی که قبلا بچه معلول به جهان آورده یا چندبار سقط کرده ‌اند، می بایست قبل از حاملگی با ماما مشورت کرده و آزمایش های لازم را انجام دهند. در واقع در این وهله ماما به مشاوره با بانوان علاقه‌مند به بارداری و شناسایی بانوان پر خطر از نظر بارداری زایمان می‌پردازد آنها را به کارشناس مربوط ارجاع می‌دهد. وهله بعد حاملگی است که در این وهله مراقبت از باردار در بهبود گاهها با کلینیک‌های نگهداری از بارداری بر عهده ماما است. در این زمان خانم باردار در فواصلی معین که ماما معین می‌کند به کلینیک مراجعه کرده و معاینه می‌شود تا ماما ضمن معاینه مشاوره و تست از سلامت مادر و جنین مطمئن گردد و در صورتی که خطری مادر یا جنین را تهدید می‌کند زود تشخیص داده از عواقب جدی وخیم آن پیشگیری نماید. برای مثال مادری که دچار فشار خون حاملگی شده است چنانچه زود تشخیص داده نشود به قیمت جان مادر و جنین تمام خواهد شد. گفتنی است که در این وهله ماما می‌تواند در زمینه‌های مختلف مانند تغذیه، بهداشت فردی‌، ورزش، کتنیک‌های تنفس اطلاع از سلامت جنین به مادر آموزش داده او را برای زایمان آماده سازد.

وهله بعد وهله زایمان است که از پذیرش مادر در اتاق درد شروع شده به وضع حمل در اتاق زایمان خاتمه پیدا می‌کند. در این وهله ماما بررس‌های اولیه را انجام می‌دهد بعد از اطمینان از آمادگی مادر برای زایمان و سلامت مادر و جنین همين طور اطمینان از زایمان طبیعی مسوولیت زایمان را برعهده می‌گیرد.

در این وهله اگر زایمان با مشکلی روبرو باشد جهت مثال جنین در حالت طبیعی نبوده یا مادر بیماری خاصی مثل بیماری قلبی پیشرفته داشته باشد یا اینکه نیاز به سزارین باشد، این وظیفه پزشک زنان و زایمان است که مسوولیت زایمان را در بیمارستان یا زایشگاه بر عهده بگیرد.

در وهله بعد از زایمان هم کنترل سلامت نوزاد و مادر آموزش نحوه رسیدگی چگونگی نگهداری فرزند بر عهده ماما است.

وهله بعد واحد بهداشت مادر و کودک است که در این وهله تعیین وضعیت رشد و تکامل بچه حاوی بیشتر شدن فیزیکی تکامل‌های اجتماعی ، رفتاری گفتاری از ۵ روزگی تا ۶ سالگی واکسی ناسیون بچه بر عهده ماما است. از طرف دیگر بخشی از کار ماما به بانوان بر می‌گردد. در این بخش ماما در بهبود گاههای زنان یا در مطب‌ها خصوصی به پیشگیری های اولیه از سرطان دهانه رحم و پستان پرداخخته یا در مراکز نازایی به عنوان مشاور نازایی کار می‌کند.

آینده شغلی بازار کار ، درآمد:

درمورد فرصت‌های شغلی رشته مامایی نظرات مفرق ی وجود دارد. عده‌ای معتقد هستند که در حال حاضر فرصت‌های شغلی مامایی بیشتر رشته‌های علوم پزشکی محدود خیلی اندک است از همین رو تعداد بی‌شماری از فارغ‌التحصیلان این رشته بیکار هستند یا در شغلهای نامربوط با رشته تحصیلی کار می‌کند. به همین خوبتر است که این رشته محدود شده یا حتی حذف شده به جای آن همچون قدیم «نرس ماما» تربیت گردد. (پرستارهایی که دوره تخصصی مامایی را آموزش دیده‌اند.)

به هر حال از مراکزی که یک ماما می‌تواند در آنها مشغول به کار شود، می‌توان به بیمارستانها، زایشگاهها، بهبود گاهها و مراکز بهداشتی طرح پزشک خانواده اشاره کرد. همچنین ماما طبق قوانین حاضر در صورت داشتن مدرک کارشناسی می‌تواند مطلب دایر کرده و در آن به ارائه خدمات بهداشتی و بهبود ی بپردازد.

توانایی‌های جسمی علمی روانی و … مورد نیاز و قابل توصیه :

رشته‌های علوم پزشکی بجهت سه رشته پزشکی ، پرستاری مامایی نیاز به علاقه حس مسوولیت خیلی دارد . جهت مثال یک ماما بدون عشق علاقه لازم نمی‌تواند فریادهای ناشی از درد یک زائو را تحمل نماید و پاسخگوی نیازهای او باشد.

فراموش نکنیم :

«رشته مامایی عشق و علاقه صبر حوصله بسیار زیاد بالا می‌خواهد چون یک خانم در حال زایمان شرایط بسیار زیاد حساسی دارد بسياري از حرفها یا حرکاتش در اختیار خودش نیست و یک ماما باید در میزان امکان با صبر و حوصله خیلی به او آرامش قوت قلب بدهد توجه داشته باشد که مسوولیت جان دونفر به مفهوم مادر و جنین او را بر عهده دارد. همچنین ماما باید زیاد باهوش نکته‌سنج باشد از مقابل موارد هرچند که کوچک باشد به آسانی نگذرد ، زیرا بسیار زیاد از موارد یا علائم کوچکی که در بارداری یا زایمان ظاهرمی‌شود، در صورت عدم توجه می‌تواند خطرات جانی جهت نوزاد یا مادر به دنبال داشته باشد.

همين طور دانشجوی این رشته باید تحمل خون خونریزی، شب‌کاری و در کل کار در محیط بیمارستان را داشته باشد به کار عملی علاقه‌مند باشد چون دروس این رشته بیشتر عملی است و کمتر جنبه نظریه دارد. »

«در سالهای اخیر دانشجویان مستعد بهتر ی وارد رشته مامایی می‌شوند ولی متاسفانه بسياري از دانشجویان معرفت دقیقی از این رشته ندارند. برای مثال نمی‌دانند که در ترم‌های اول می بایست در بیمارستان‌ کارها و خدمات ابتدایی پرستاری را انجام دهند حتی برخي وقتها اوقات به همین دلیل سرخورده می‌شوند انصراف می‌دهند، در حالی که اگر با علاقه و عشق ضروری وارد این رشته شوند، متوجه می‌شوند که مامایی رشته ارزشمند پرارزش ی است که از نظر معنوی می‌تواند آدم را به معنای واقعی کلمه راضی نماید .»

دانشجوی مامایی باید از نظر جسمی روحی سلامت کامل داشته از ارتباطات اجتماعی بهتر ی برخوردار باشد چون مشاوره راهنمای بخش مهمی از کار ماما است».

گفتنی است که رشته مامایی فقط از بین داوطلبان زن دانشجو می‌پذیرد.
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر: (کارشناسی ارشد و … )

کارشناسی اافزایش مامائی ناپیوسته به اولین مقطع تحصیلی بعد از کارشناسی گفته می‌شود. طول دوره کارشناسی اافزایش حداقل ۲ سال و حداکثر ۳ سال است. دوره دکترای مامایی که بعد از اتمام تحصیلات در مقطع کارشناسی ارشد، می‌توان به آن راه یافت اخیرا در شورای عالی پروگرام ‌ریزی تصویب شده است.

ماما ومسئولیت های حرفه ا ی ماما :

بانوان در سن مختلف به فرد ماهر دیگری که اکثرا ً زن است وابسته اند تا در طول زایمان همراهشان باشد. این فرد ماما است که مفهوم مهم آن همراه زن است . ومهارتهای او تلفیقی از هنرو علم است.

تعریف ماما ( midwife) :

ماما به شخصی اطلاق می شود که تحصیلات مامایی را در میزان کارشناسی وکارشناسی اافزایش مساوی مقررات در مراکز آموزش داخلی و خارجی بانتها رسانیده و خوب به اخذ پروانه رسمی مامایی از مقامات صلاحیت دار مربوط شده باشد.

او باید قادر به نظارت، نگهداری پیشنهاد به بانوان درزمان بارداری، زایمان و دوره بعد از زایمان، هدایت زایمانها با مسئولیت خود و نگهداری از نوزاد وشیرخوار بچه زیر ۶ سال باشد. این مراقبت حاوی پیشگیری ، کشف هم اکنون ت غیر طبیعی در مادر وکودک، فراهم ساختن کمکهای پزشکی اجرای اقدامات اورژانس در نبود کمک پزشکی است .

او وظیفه مهمی در مشاوره آموزش بهداشت نه فقط برای زنان بلکه برای خانواده وجامعه دارد. کار ماما می بایست حاوی روش زمان بارداری، آماده کردن والدین برای پذیرش وظایف پدری و مادری بوده به تنظیم خانواده ومراقبت های کودک وبرخي از موارد بیماری های بانوان گسترش یابد.

او می تواند در بیمارستانها، بهبود گاهها واحدهای بهداشتی، منازل ( مشاوره مامایی زایمان درمنزل ) و هر شکل دیگری از ارائه خدمات مامایی کار نماید .

تذکر :

وزرات بهداشت بهبود آموزش پزشکی می تواند بنا به نیاز سیـستم شبکه و واحدهای تابعه زیر نظر مدیریت شبکه متخصصین زنان مامایی متخصصین مامایی پروانه دار از وجود کاردانهای مامایی مصرف خدمتی مورد نیاز را بعمل آورد.

مسئولیت های ماما :

۱ ـ صلاحیت :

هر ماما مسئول حفظ صلاحیت حرفه ا ی است . حدود کار ماما به روشنی در قوانین مامایی و در کد شغلی بیان شده است.

۲ ـ مسئولیت حفظ و نگهداری گزراش کتبی :

ماما ملزم به نگهداری و حفظ گزارش جزئیات است. گزارش ماما از آنچه که پزشک گزارش می نماید جدا است. او بایستی تمام گزارشات، تاریخچه مامایی و تمام معاینات پیش از زایمان را که بوسیله خودش انجام شده است را حفظ نماید. در طول زایمان، گزارش مشاهدات ، معاینات واقدامات انجام شده ضروری هستند می بایست تمام جزئیات به طور کامل شرح داده شوند زیرا وقایع سریعاً اتفاق می افتند. مدارک ثبت شده تولدها توسط ماماها مجموعاً در بیمارستانها حفظ و نگهداری می شوند.

تمام گزارشاتی که توسط ماما تهیه و تولید شده بایستی جهت مدت زمانی که نبایستی کمتر از ۲۵ سال باشد, نگهداری شود. زیرا این گزارشات می تواند در مواقع دادخواهی یا شکایات بی مورد بوسیله افراد نسبت به اعمال انجام شده بوسیله ماما, او را یاری دهد.

۳ ـ مسئولیت در مساوی خانواده :

از آنجا که ماماها در برخورد با بسياري ازموارد محرمانه خانواده ها هستند ، لذا وظایف خاصی مثل راز دار بودن ارزش فراوان و زیربنایی دارد. می بایست هر شخص را بدون سرزنش نسبت به عقایدی که احتمالا با نظر شخص خودش مغایرت داشته باشد، ارزیابی نماید .

۴ ـ مسئولیت در قبال حرفه :

می بایست در حفظ استانداردها وبازبینی مراقبت ها رل فعالی داشته باشد.

ضروری ه وارد بودن درحرفه ، آگاهي از کار های سازمانهای پیشرفته و هیئت های قانونی آن رشته است. وجهت عرضه با کیفیت ترین مراقبت بایستی همـواره از نظر علمی خود را با یافته های آشنا نگه دارد.

۵ ـ مسئولیت در مقابل جامعه :

شاید در موقعیت هایی قرارگیرد که بتواند موضوعاتی چون محرومیت اجتماعی، محل نامناسب، تعصب نژادی، اثرات خشونت، پیشرفت شیوع بیماری ها یا شیوع عفو نتهایی مثل ایدز یا سل را روشن نماید . مسئولیت او در این موقعیت ها می تواند آگاه سازی، در تجهیز تدابیر ویژه ویا دادن مراقبت های لازم باشد.

ماما ها از اعتماد جامعه نسبت به خود لذت می برند وهر مامایی بایستی به این اعتماد ارج گذاشته ودر حفظ تداوم آن بکوشد.

برچسبها
مشاوره پایان نامه کارشناسی ارشد
Farming Simulator 16 1.1.0.5 دانلود بازی شبیه ساز کشاورزی+مود+دیتا
League of Stickman 2.0.0 دانلود بازی اکشن لیگ استیکمن + مود

درباره admin

مطالب مرتبط

  • فروشگاه اینترنتی  ظروف پذیرایی |نت منزل

    فروشگاه اینترنتی ظروف پذیرایی |نت منزل

    مرداد ۱۵, ۱۳۹۸

  • آموزش فارسی حل مشکل سوختن رندر پلاگین ویری

    آموزش فارسی حل مشکل سوختن رندر پلاگین ...

    مرداد ۱, ۱۳۹۷

  • آشنایی با گوشی گوگل پیکسل ۲ (Google Pixel 2 128GB)

    آشنایی با گوشی گوگل پیکسل ۲ (Google ...

    تیر ۲, ۱۳۹۷

  • معرفی اپلیکیشن تاپ دی

    معرفی اپلیکیشن تاپ دی

    دی ۲۴, ۱۳۹۶

مطالب تازه

  • جلیل سبحانی مدیر عامل شرکت اسپک رزومه و سوابق

    جلیل سبحانی مدیر عامل شرکت اسپک رزومه و سوابق

    آذر ۱۱, ۱۳۹۹
  • خرید و فروش انواع آهن آلات و محصولات فولادی

    خرید و فروش انواع آهن آلات و محصولات فولادی

    آذر ۱۰, ۱۳۹۹
  • بهترین آموزشگاه آشپزی در تهران

    بهترین آموزشگاه آشپزی در تهران

    آذر ۲۷, ۱۳۹۸
  • گروه تورهای کیش با خدماتی ویزه به سبکی نوین

    گروه تورهای کیش با خدماتی ویزه به سبکی نوین

    آذر ۱۴, ۱۳۹۸
  • درمان ارتودنسی و آنچه لازم است درباره آن بدانیم

    درمان ارتودنسی و آنچه لازم است درباره آن بدانیم

    آبان ۱۵, ۱۳۹۸

تبلیغات متنی

  • سرویس سئو
  • تعمیرات کامپیوتر در غرب تهران

    راهبند

bigtheme
  • twitter
  • rss
  • googleplus
تمامی حقوق برای سایت فراهنگ پور محفوظ می باشد.